Kärlekstips

Bland alla mail jag rensat nu på morgonen hittade jag ett från Raymond Ahlgren där han berättar om hur han och hans partner håller kärleken vid liv:
”Vill du ha ett litet kärlekstips? En grymt enkel sak att göra men ändå så otroligt effektfullt.
I varje förhållande är man tre (och då menar jag inte du, din partner och någon vaselinbehandlad strand-spanjor). Nope, jag menar du, din partner och förhållandet.
För det gäller verkligen att vårda denna tredje part – förhållandet.
En sak som jag och Tina började med för ca ett halvår sedan är att ägna 10 min varje dag (utan undantag) till att ta på varandra. 5 min vardera ger man sin partner sin odelade uppmärksamhet genom att klia, massera eller smeka.
Det kan vara fotmassage, hårkli eller ryggsmekning med en fjäder. MEN – det ska inte vara erotiskt. Det ska vara asexuellt, neutralt och helt oladdat. För det handlar inte om ett förspel som ska leda till något mer. Och det för att man inte ska känna någon press eller vara fylld av förväntningar om en eventuell fortsättning (det är nämligen ett helt annat kapitel). Näe – det ska vara ren och skär ömsint behandling av honom/henne.
Poängen med det hela är att båda verkligen gör det VIKTIGT att avsätta 10 min per dag åt förhållandet. Att man hedrar denna stund och genom den hedrar både förhållandet och sin partner.
Lite tända ljus och soft musik.
Det svåra är att verkligen göra detta VARJE DAG – UTAN UNDANTAG! Och då menar jag verkligen UTAN UNDANTAG. För vem som helst klarar att göra detta i en vecka eller två – men att göra det vecka ut och vecka in är en helt annan femma. Att aldrig skylla på stress, trötthet eller barnen. Att visa för sig själv, sin partner och förhållandet att man faktiskt kan ägna 10 stackars minuter till den kanske viktigaste personen i ens liv.
Jag och Tina har som sagt gjort det i ca ett halvår nu och vi har missat EN ENDA GÅNG och det var när jag var sjuk och sängliggandes. Men det är också enda gången vi missat.
Det har t om hänt att jag gått och lagt mig och somnat. Men då har Tina väckt mig och vi har gjort det vi sagt att vi ska göra – ägna 10 min åt varandra.
För tänk efter – om man inte kan drista sig till att ägna 10 ynka minuter åt varandra och förhållandet… Ja, du hajjar själv.
Har vi verkligen inte 10 min över åt oss själva?
Så välj lite skön musik, dämpa belysningen och sätt igång. Någonting händer med er och ert förhållande – vänta bara och se!
Många hälsningar.                                                                                                    Raymond

 Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.