Min dotter fyller 25 år i dag

Och hon är nu på väg till en tenta som hon önskar väldigt mycket att bli godkänd på. 

Det var en annan tid då för 25 år sedan. Hennes mamma var unge än dottern är nu och jag var i min dotters nuvarande ålder. Vi var unga och förvirrade i ett förvirrat samhälle där samhällsbyggnaden rasade och arbetslösheten steg i rasande fart till rekordnivåer som skulle hålla i sig i många år. 

Jag hade tur att bli en av de första att sägas upp från Thorn Hyr-tv, eftersom jag lyckades få den anställning jag fortfarande är kvar i. Så det som för många blev en mångårig permanent arbetslöshet blev mitt jobb att administrera och lade en ekonomisk trygghet i min dotters uppväxt. 

Jag bor kvar i huset som hon är uppväxt i tillsammans med mig och sin moster som bodde i lägenheten ovanför. 

En svunnen tid och en händelse som styrde in både mig och hennes mamma i en bättre och gemensam riktning som vi sedan i parallella liv följt med ett lagom nära avstånd. 

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.