Sviken av familjen

I dag såldes familjeföretaget Bröderna Hansson Transport AB som jag hoppades att få ta över. Trodde i min enfald att familjen skulle ge mig stöd och stöttning och skapa förutsättningar för mig att ta över företaget så att jag kunde driva det vidare med hjälp av min bror. 

Så sent som i går kväll sa han att det skulle vara kul att få göra det ihop med mig eftersom vi glidit från varandra under vårt vuxna liv. 

Vi har vuxit upp med företaget och det har alltid varit en trygg bakgrund i mitt liv och blivit en del av min identitet. 

Jag blev utlämnad som liten och blev det igen som vuxen. Familjemönstret består. Som liten saknade jag strategier för att hantera det. 

I stället för att ge oss förutsättningar att driva företaget som funnits i 40 år så säljer man det för en spottstyver och låter det styckas upp. 

Det var tufft att gå till jobbet i dag och fullfölja mina åtaganden, men jag har en hög arbetsmoral och gjorde det jag måste. 

Christer Hansson

11 responses to “Sviken av familjen

  1. Men va sa din bror visste han, gud vad jobbigt…..inte lätt alls. Var det dina föräldrar som sålde det? Dom kunde ju frågat om du ville köpa det så det fanns kvar inom familjen Konstigt måste jag säga inte ok tycker jag

    • Det är ännu värre för brorsan eftersom han har jobbat i företaget under många år och på ensam hand skött om det de senaste tre åren. Den säljande delen av familjen hanterade mig som vilken spekulant som helst och gav mig minimalt med tid att lägga ett bud. Det känns som att de inte ville att jag skulle få köpa det och att allt var uppgjort med en köpare som nu kommer att stycka upp företaget. Köpeskillingen blev låg och jag förstår inte varför jag inte fick köpa till det priset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.