Träffade konfirmanderna igen

Har haft ett uppehåll i konfirmandarbetet för att få tid till övertagandet av åkeriet som till slut inte blev av så i dag sökte jag upp gänget igen och var med på halva konfaträffen. 

Ska ju resa med dem till England alldeles snart så det gäller att skapa tillit mellan oss. 

Det var kul att se dem igen och vara lite ”kyrkligt” aktiv igen. Dagen ämne var Den helige anden, vilket är ett svårt ämne att förstå och då blir det ännu svårare att förmedla en tanke om det. 

Vi löste det med fruktsallad som hjälp 🙂

Christer Hansson

3 responses to “Träffade konfirmanderna igen

 1. Hur gamla är konfirmanderna numera? Är de fortfarande omyndiga? Jag tycker det är så fel att det ska göras innan man är vuxen nog att få rösta. Då är man också vuxen att fatta ett sådant beslut som att konfirmera sig, eller inte. Självklart skulle det bli betydligt färre som konfirmerar sig då, men å andra sidan så skulle det ju innebära att dom som gör det verkligen vill göra det. Såklart inget du kan göra något åt, men tycker inte du som kyrkans man också att det skulle vara bättre?
  Kram

  • De går i årskurs åtta.
   Jag konfirmerade mig när jag var över 30 år och det passade mig bra.

   Jag har både vuxen- och ungdomsgrupper i kyrkan så det gäller att anpassa verksamheten därefter så att det ligger på nivå att man kan ta till sig.

   Med konfirmanderna gäller det att möta dem där de är och det liv de lever, så det hankar mycket om relationer mellan varandra, att umgås på ett juste sätt osv.

   Just nu har vi över 120 konfirmander i ”gruppen”.

   Kram

   • Ja det är det jag menar. Då du konfirmerade dig ville du verkligen göra det. Jag konfirmerade mig som barn i samma ålder som nu, bara för att alla andra gjorde det. Föräldrarna avrådde inte men ville prata om varför jag ville konfirmera mig.
    Hade konfirmationsåldern varit i myndighetsåldern hade jag absolut inte konfirmerat mig. Jag anser att konfirmationen är i just den åldern för att lura till så många som möjligt. I vuxen ålder gick jag ur svenska kyrkan, mina barn är inte döpta och heller inte konfirmerade.
    Svenska kyrkan borde hellre ha medlemmar som aktivt söker sig dit. Mer renhårigt.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.