Lita på intuitionen

Var helt slut när jag vaknade i morse och kände för att somna om utan någon snooze-säkerhet men det var onsdag på hemmaplan vilket innebar att jag hade möjlighet att delta på morgonmässan med efterföljande frukost. 

Det snöade och blasket låg högt på marken så det blev en svettig strapats att vingla fram i modden och bli mer och mer insnöad på utsidan. 

Anlände till kyrkan som en svettig, trött och varm snögubbe och inte många andra var där så det kändes som att det varit ett bättre val att stanna kvar i sängen och plocka ut ett par komptimmar för att få återhämtning. 

Lagom till mässans start fyllde det på med fler besökare som kämpat sig fram i snöblasket. Blev lite glad över att vi blev ett gäng gudstjänstfirare i alla fall. 

Då kom den glada överraskningen att en av oss hade bestämt sig för att genomföra sin vuxenkonfirmation just i denna mässa och jag blev till tårar berörd. Tänk att en kall, våt och grå onsdagsmorgon när jag av trötthet Hellström vill dra täcket över huvudet vänds till ett av de finaste stunder jag kan tänka mig. 

Det var så nära, äkta och känslosamt det kan bli och den gemenskapen som uppstod när vi alla lade våra händer på konfirmanden var total, närmare tillståndet Gud är svårt att nå. 

Ett så unikt och viktigt tillfälle skapat av oss alla som på något sätt känt en inre drivkraft att trotsa väder, vind och trötthet för att följa den längtan vi hade i morse och har haft så många andra mornar. 

En beröring för livet att bära med sig. 

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.