Gårdagen. 

Onsdagen ägnade vi åt katedralen samt att planera konfirmationen men allra först på dagen fick vi besök av Franciskanebrodern Michael som berättade om hur det är att leva ett liv vigt åt Gud och svara på frågor från ungdomarna. 

Det är okey att ha haft sex innan man bestämmer sig för broderlivet och en av de viktigaste insikterna är att man behöver inte äga så mycket saker. När han nattvandrar på helgerna delar han ut badtofflor till de som behöver, framförallt kvinnor som har ont i fötterna av de högklackade skorna. 

I katedralen fick vi en lärorik guidning av fantastiskt engagerade guider och därefter fick ungdomarna gå runt fritt för att utföra egna ”studieuppgifter”

Fri tid på stan under lunchen och samling framåt eftermiddagen för att planera konfirmationen 

Dagen rullade på och det blev dags att lämna England och jag kunde höra en del vemod hos ungdomarna och det tycker jag är fint för då har de haft det bra under resan. 

Christer Hansson

One response to “Gårdagen. 

  1. Förstår ni haft trevligt. Önskar bara att konfirmation endast får göras från myndighetsålder. Först då anses man vara mogen att fatta egna beslut. Såsom att ta körkort, rösta. Kan man inte anses vara mogen att fatta sådana beslut innan 18 år så anser jag att man inte heller kan fatta detta beslut innan 18 år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.