Långfredagen

Vaknade hyggligt tidigt med tanke på den sena sängången efter den långa bussresan. 

Åt frukost i lugn och ro innan det var dags att ge mig iväg till kyrkan som jag blev några minuter försenad till. 

Långfredagens gudstjänster  är viktiga för mig och försätter mig i ett tillstånd som jag behöver för min kristna tro och som är en hjälp att förstå påskens under. 

Åkte hem i snömodden för att packa upp englandspackningen men satt och tummade lite för länge på souvenirerna så klockan blev strax innan 15 och dax för nästa gudstjänst som bygger på att Jesus avrättas vid den tiden. 

Eftersom vi bestämt att åka till stugan framåt kvällen avstod jag från gudstjänsten klockan 18 som handlar om att efter tre timmar på korset dör Jesus. Tänkte en tanke om det istället när jag satt i bilen. 

Långfredagen får mig att känna och tänka mycket om livet och tro. 

Christer Hansson

2 svar till “Långfredagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.