Varmt Göteborgsvarv

Det var 23 grader ute redan vid frukosten där jag fick pratsällskap med en annan hotellgäst som hade samma ambitioner med varvet som jag trots att hon startade i en så sen startgrupp att jag skulle ha hunnit i mål innan hennes start. 

Telefonerade och vilade en stund på rummet efter frullen innan jag gick in i löparbublan och började förberedelserna. 

Spårvagnen fick ta mig till Slottsskogen tillsammans med många andra löpare i de tidiga startgrupperna och det var så skönt att vara först på plats innan den stora mängden löpare anlände. 

Lämnade in väskan och värdesaker i lugn och ro. Vilade ytterligare en stund i skuggan och såg till att få i mig rätt mängd vätska och salt. 

Tog en stilla jogg för att känna på värmen och blev dyngsur av svett. Har lugnat ner mig med uppvärmningen i jämförelse med förr om åren. Visst är det viktigt att få igång kroppen, men jag har en mer avslappnad inställning till det och resultaten verkar komma ändå. 

Vilade igen under skugga ända fram till start då jag träffade en klubbkompis i startfållan. Vi kollade av läget med varandra innan startskotten small av. 

I de första startgrupperna är det bra löpare med god fart så trots att det är trång så går det i ett tempo redan från start som bidrar till en juste sluttid. 

Det var riktigt varmt så jag såg till att springa i alla duschar efter banan, dricka en klunk vid varje station och hälla en mugg över huvudet. 

Det var lite segt den första delen av loppet och den andra rullade på bättre och det var gott om publik hela vägen runt, även på Hisingen där det var rätt så öde förr om åren. 

Det var skönt att springa i mål och få sin banan, medalj, kexchoklad, kall mjölk och kaffe. 

Skyndade mig iväg till de iskalla duscharna för trots att jag hade tre timmar till godo innan tågets avgång så tar allt en sån tid med så mycket människor i rörelse. Det är kö till precis allt. 

Tog mig tillbaka till hotellet för att hämta ryggan och sedan promenad till stationen och hela tiden ringlade den långa ormen med löpare i city. 

Stannade vid ett gatukök för att äta och titta på folkfesten en stund och då hade det blivit mycket svalare i luften. 

Unnade mig en mjukglass med saltlakritsströssel också eftersom jag behövde fylla på med protein och salt 🙂

Somnade en stund när tåget rullade iväg men nu har jag piggnat till och har en timme kvar på resan efter mitt åttonde Göteborgsvarv. 

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.