Vallfartsmässa i Riseberga klosterruin 

Blev vallfartsmässa i Kräcklinge kyrka som var lite svårt att hitta till pga att det var dåligt skyltat och navigatorn saknade positionen. 

Vi var några stycken som irrade runt på Närkesslätten innan vi hittade fram till biskopen och alla andra som tänkt fira mässa tillsammans 

Att den blev förlagd till kyrkan berodde på den instabila väderprognosen. 

Kyrkan blev fullsatt och humöret var på topp och jag träffade många vänner och kyrkliga ”kollegor” och några nya samarbetsidéer ploppade upp. 

Biskop Dalman predikade så där avslappnat och lysande som bara han kan 🙂

Vid kyrkkaffet utmanade jag mig själv och satte mig hos tre damer som för mig blev nya bekantskaper och efter en stund kom ett par och slog sig ner vid de sista stolarna vid det bordet. 

De var från Chicago USA på besök i Sverige där de reste runt i södra och Mellansverige för att hälsa på släkt och vänner och de gjorde så ungefär vart tredje år. Nu hade de varit i Örebro och skulle vidare men passade på att fira gudstjänst först. 

Det blev ett fint samtal om Sverige, USA, och resor. Fick höra hennes familjeberättelse och förstod hur viktigt rötterna i Sverige är trots att hon är född i USA. Stolt visade hon bilder från släktträffar och det visade sig att jag känner ett av hennes kusinbarn i Örebro genom konfirmandarbetet i Nikolai församling. 

Tänk vad spännande det kan bli genom att sätta sig vid ett bord med okända människor och jag tänker på Pingsten och alla de olika språken och att jag som är så dålig på engelska satt och konverserade med ett par från USA. 

Pingsten blev liksom gjord där vid kyrkkaffebordet i Kräcklinge gamla skola som jag knappt hittade till. 

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.