Avtackning av kyrkoherden. 

Örebros pastorats populäre kyrkoherde går i pension och det har varit en avtackningsvecka med olika arrangemang. 

I går bjöd svenska kyrkan in det representativa Örebro för en möjlighet till uppvaktning, hyllning och tack till kyrkoherden som man genom alla tal som hölls förstår vikten av en kyrka och herde i samhället som finns där i både goda och svåra tider. 

Det blev tydligt vilken viktig och sammanhållande roll kyrkan har haft i Örebro vid de lokala och nationella kriser som varit under åren och det kunde polisen, kommunen och andra samhällsaktörer vittna om och där har kyrkoherden med sitt förhållningssätt och drivande av organisationen haft en viktig roll. 

För mig har kyrkoherden haft en viktig roll i mitt ideella engagemang i kyrkan och även som människa i allmänhet och jag hoppas att mitt tal kunde förmedla det och att det var synonymt med många andras ideellas och kyrkobesökares känsla av den gode herdens arbete som ger utrymme för oss i stadens församlingar. 

Många goda samtal kring mingelborden varvat med fina tal gjorde eftermiddagen till en höjdpunkt. 

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.