Semesterbilkrångel

Vi var redan 50 minuter försenade mot den tid vi hade planerat att åka till stranden för att ta del av de bästa sanddynerna att ligga i. 

Bilen packat för avfärd och då startar inte eländet. Startmotorn tuggade och tuggade utan att den hoppade igång. 

Mindes då förra året då samma sak hände efter långkörningen med husvagn och sedan stillastående i två dygn. Då ringde jag började som fraktade bilen till Volvo i Borgholm där den startade så fort han fick däcken i asfalten. 

Bärgaren och jag drog då slutsatsen att det var något vajsing med bränsletillförseln som hade ordnat till sig när vi med bärgaren vinklade bilen lite fram och tillbaka. 

Så med det i åminnelse körde jagner bilen från campingtomten till asfalten med hjälp av startmotorn men det blev inte ett dugg bättre, tvärtom eftersom de ansamlade campinggrannarna nog också kom ihåg mig och bärgningen förra året. 

Först så brände jag lameller i lördags så att det rök ut motorhuven och nu det här, igen!!!

 Bad några av de namnliga campinggrannarna att putt bilen till ett nedförslut för att få en annan vinkel, den startar ju då. 

De skrattade åt min idé, men hjälpte mig ändå för att få bort bilen från den smala asfaltsvägen mellan husvagnarna. Jag vred om startnyckeln och bilen hoppade igång och campinggrannarna fick långa ansikten och tappade hakor. 

Det här händer bara en gång per år och nästa år ska jag banne mig komma ihåg att ställa bilen plant efter långkörningen med husvagn. 

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.