Där himmel möter jord. 

Jag imponerades förr av korrenspodensschack, alltså när man gjorde ett drag, skrev ner det och postade till motspelaren som flyttade pjäsen, gjorde ett mottrag, skrev ner det, postade och väntade sedan på svar. 

För att finna lugn och tillit måste jag leva i en rytm med Gud och gudstjänstfirandet är en sådan. Försöker tappert med den dagliga rytmen med bönestunder under dagen men alla måsten tränger bort dem. 

Katekumenatet har en rytm i långsamhetens lov då vi träffas var fjortonde dag i två terminer för att dela berättelser om liv och tro. 

Fick en insikt i dag om att jag ingår i en mycket långsammare rytm än både katekumenat och korrespondensschack. 

Under flera år har jag deltagit i …där himmel möter jord…som arrangeras varje sommar av Svenska kyrkan i Borgholm och det är en rytm med en träff per år där samtalet i princip fortsätter där vi slutade förra året. 

I dag var ämnet för delandet hur vi finner lugn och tillit och det var mycket givande samtal vi hade. Tänkt att ett möte mellan några människor i några timmar kan ge så mycket klokhet och visdom att med lätta steg bära med sig i livet. 

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.