Loppisrunda

Vädret har gått från strålande sol och värme på förmiddagen till regn och svalt på eftermiddagen och därför vale vi en spontan loppisrunda på norra Öland. 

Vi hade några loppisskyltar vi sett tidigare att ta sikte på som en början

Och det första stället vi hamnade på var alldeles för litet för att stanna på, men de var vänliga att visa vägen till den loppis vi egentligen letade efter och där fanns det grejer. 

Ett värdpar som rensat ur familjegården som gått i arv i fem generationer, så det var spännande att titta runt bland alla grejer som många av dem hörde Öland till, såsom de två böcker om Ölandsbron jag köpte

Mitt sällskap gjorde fynd bland alla grejer som tillhört familjen i många år. 

Nästa stopp var en liten obemannad loppis som vi inte förstod hur den funkade om man ville köpa något så där slank vi in i inredningsbutiken bredvid för att ögonshoppa. 

Det tredje stället som dök upp som hastigast efter vägen blev ett spännande möte med loppigarinnan sprungen från USA. 

Hon hade inte tid att vara med oss ute vid loppisgrejerna eftersom hon igår hade haft en brand i sitt kök och höll på att städa upp efter branden och brandkåren och det damm som blivit av pulversläckaren. 

Vi var ändå välkomna in att titta på alla grejer och sedan komma tillbaka en annan dag om vi ville handla av konstnärinnan. 

Medans vi roat plockade och testade saker kom hon ändå ut för att konversera oss då hon tyckte att vi var trevliga och seriösa och det ledde till att vi kom överens on att hjälpa henne med kontakter som kan översätta berättelser från flyktingar som hon samlat i en bok. 

Intäckten från loppisen ska hon ha till att hjälpa de ensamkommande och hon bjöd in oss på en kopp te i det rökpyrda huset. 

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.