En dag i stillhet

I början av veckan kan man välja på att gå in i tystnad resten av veckan eller så kan man gå in i tystnad torsdag till söndag. Hade funderingar på båda alternativen, men valde att vara kvar i den "pratande" delen eftersom jag trivs så med alla möten.

Tystnaden får vi ändå 20 minuter i varje gudstjänst som ju är tre gånger om dagen. Den tystnaden är lik den som vi tillämpar hemma i den kristna djupmeditationen då vi sitter på likadana pallar i samma ställning.

Från fredag lunch uppmanar bröderna till tystnad och stillhet eftersom det är korsfästelsedagen så lunchen intogs under tystnad och mitt arbete med disken skedde också under tystnad vilket fungerade utmärkt då alla vet vad de ska göra.

När bröderna frågar ungdomarna om intrycken härifrån Taizé svarar de flesta att de gillar tystnaden.

Fredagen är fascinerande då alla flera tusen personer strosar runt lite lågmält eller tar sig en vila på eget sätt. Jag valde bort löpningen för att vara kvar i det lugna ända fram till kvällen då det blir bön inför korset efter gudstjänsten.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.