Fridag i Stockholm

Stockholm har mer och mer blivit synonymt med arbetsdagar för mig så det var skönt att vakna upp i morse på ett hotell jag själv betalat med känslan av att kunna sova hur länge jag ville innan staden skulle ligga för mina fötter.

Så blev det och jag drog ut på frukosten så mycket jag kunde innan det var dags att ta pendeln in till city och låsa in väskorna i centralstationens bagageförvaring.

Det fanns några aktivitetsalternativ att välja på och det blev att besöka Skansen eftersom jag aldrig varit där och det blev en mycket positiv överraskning långt över mina förväntningar.

Var in i vartenda hus som var öppet för att suga i mig intrycken och prata med de trevliga och kunniga värdarna som var där.

Hela dagen har varit som en öppen skolbok i svensk historia och välfärdsbygge vilken gett mig en ännu större förståelse för den tid vi lever i och vad vårt samhälle vilar på för grund.

Skulle kunna skriva hur mycket som helst om mina intryck och tankar kring dem, men de får landa lite så kanske det blir enskilda blogginlägg om den.

Det slog mig hur gemytligt det ändå kändes i de gamla gatorna och gränderna trots de armod människorna levde i. Det jag menar är att ögat gillade det och att det gav en god känsla. I dag när vi skapar levnadsmiljöer så är det mer sterilt och avskalat på något sätt, det mjuka och varma är borta.

Timmarna flög iväg trots att jag hade hela dagen på mig så det avrundades med djurgårdsfärjan tillbaka till gamla stan där en kulglass i nybakad våffla fick göra mig sällskap under promenaden tillbaka till centralen.

Christer Hansson

4 svar till “Fridag i Stockholm

  1. Länge sedan jag besökte Skansen. Jag är coop-medlem och jag tror att det ger gratis inträde vid några utvalda dagar varje år. Kanske ska gå nästan gång, det ser fint ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.