Bön för fred

Sedan jag kom hem från Taizé har jag varje söndag klockan 18:30 satt mig i tyst meditation (eller bön om man så vill) för fred på samma sätt som alla i Taizé gör och förhoppningsvis andra såsom mig runt omkring i världen.

Någon av söndagarna har varit efter något vanvettigt dåd i världen och då har det känts fullt relevant och nödvändigt. Inför kvällens stund har vi varit förskonade från galenskap och då känns det relevant att meditera över det med en önskan om ytterligare en vecka i fred och frid.

Bröderna i Taizé bad oss att det räcker att skänka en sekund av vår tid i detta manifest om vi inte orkar eller har tid med mer så min önskan blir samma sak att du om du vill och kan skänker en sekunds tanke om fred och frid i världen och vår närhet.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.