Lingonplockning

Kände att jag ville ha några ytterligare liter lingon så jag åkte till stugan efter en liten sovmorgon och träning.

Solen sken till en början och det var riktigt varmt och skönt att börja med en kopp kaffe på altanen innan bärplockningen.

Solen hann gömma sig bakom ett tillfälligt regnmoln, men det ordnade upp sig.

Det var skönt att komma ut i skogen så jag njöt lika mycket av det som bärplockningen. Hittade en skönt porlande bäck som jag stannade till en stund vid

Fick ihop ca. 5 liter lingon vilket jag är nöjd med.

Christer Hansson

9 svar till “Lingonplockning

  1. Du har fått bra ordning på ditt liv. Förenklat det du kan i vardagen och jag tycker att du är närmare naturen och själen nu. Grattis Christer. Sånt kräver reflektion och arbete

  2. Nyfikna jag, vad gör du med bären? Jag är en usel plockare, men köper gärna bären som andra har plockat. Just lingon gör jag sylt på. Är dock ingen syltanvändare, så jag lägger sylten i små fina glasburkar. Med ett rött sidenband knutet runt är det en perfekt ge- bort-present. Kokar också gärna en syrlig lingondricka. Den älskar jag att dricka själv. Men enstaka små, fina glasflaskor blir ge-bort-presenter. Lingonlikör gör jag också. Supergott. Den ger jag inte bort, men bjuder på då jag bjuder hem på middag. Dessutom vill jag ha lingon i frysen. Gott att lägga i frukostyoghurt. Nu nyfiken på vad du gör med dem?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.