Det närmar sig midnatt

Sitter på mitt rum i Finnåkers herrgård och bläddrar förstrött i rummets lilla biblioteks böcker. Det handlar om Bergslagen och om hur man bär ordnar, en bok från 1943. Den fascinerar mig med sitt språk. Så som jag läser den, så talade man i Sverige under brinnande andra världskriget. Lite spännande att författarnas ord lever än i dag genom att jag läser dem.

Att invandringen i Bergslagen är grunden för den svenska välfärden visste jag redan. Trist att de demonstrerande nazistens missat den grejen. Utan invandringen hade deras tillvaro troligtvis varit till det sämre.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.