Resan hit gick bra.

Mannen bakom mig på flyget suckade och stönade när planet fick åka tillbaka för att tanka i Örebro. Vi hade alltså inte ens kommit upp i luften. Kanske han var en av dem som i väntan på att få boarda hade druckit en eller flera öl klockan fyra på morgonen och var sugen på att serveringen ombord skulle börja.

Vi fick boarda planet cirka 30 minuter för sent. Därefter stod vi still lika länge innan det hade tankat klart och därefter skulle de avisa vingarna. När vi väl taxade ut på startbanan blev vi stående länge innan beskedet om att planet var nekat den tänkta rutten och då hade motorerna varit på så länge att för mycket bränsle gått åt.

Jag som älskar att flyga njöt av alltihopa. Tänka att jag som var så flygrädd innan jag började flyga numer älskar det. Flygrädsla kan inte ha varit medfödd.

Hade bokat en fönsterplats och mycket av flygtiden gick åt att titta ut på molnen under oss och Portugal eftersom det sprack upp där. Den övriga tiden tittade jag på vingen och fascinerades över att den håller och att den ser till att vi flyger.

Resten av tiden ägnade jag åt det inre kabinlivet. Jättespännande att följa kabinpersonalen och vad de åstadkommer på minimala och trånga ytor samtidigt som de behåller lugnet och får oss att känna oss lugna.

Passade på att gå på toa minst fyra gånger eftersom det är så fantastiskt att det finns toaletter på så hög höjd.

Listade ut att efter matserveringen, när alla passagerare blivit lite dåsiga efter maten och alla drinkar så tog personalen sin långa rast. När den var över och det skulle säljas mer sprit och taxfree igen så tog piloten ner planet i molnen för att få turbolensskakningar så att alla piggnade till igen. När allt var sålt och klart tog de oss upp över molnen igen där planet gled fram lugnt och skönt.

Det var mäktig att se ön Sal dyka upp mitt i Atlanten och landa typ mitt i öknen.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.