Underströmmar och stora vågor.

Vi misstog oss på var TUI skulle hålla sin informationsträff så vi hoppade in i en taxi som tog oss till restaurangen i Santa Maria. Vi kom bara några minuter efter att de börjat så vi fick till oss det mesta vi behövde, framförallt att växelkursen är 100 lokala escudo på en euro, vilket jag nästan listat ut redan igår. Man betalar med euro och escudo hur man vill och får växel tillbaka på samma sätt.

Vi bokade en halvdags utflykt på fredag där det stora målet är att få bada i en saltvattensjö. Vi fick även möjlighet att berätta för guiden om vad vi vill få åtgärdat på rummet.

Resten av dagen har vi legat på stranden och badat i det varma, vågiga vattnet med de kraftiga underströmmarna. Det blåser alltid här och vågorna går höga. Sanden kommer från Sahara och det är en häftig känsla.

Människorna som lever och bor här är trevliga och inte allas påflugna. De som säljer krimskrams gör ett försök och tackar man nej så backar de eller byter några vänliga ord.

Vi passade på att promenera runt i den lilla staden efter en dags soldyrkande och det är en blandning mellan fatttigt och rikt med överslag på fattigt, men guiden från TUI berättade att människorna ofta är lyckliga och lever i nuet.

Vi promenerade de två kilometrarna tillbaka till resorten i Vila Verde som vi ni förstod håller hög klass i jämförelse med det vi sett inne i stan.

Vi har ju halvpension så vi åt middagen här ”hemma” innan det blev dags att dra oss till lägenheten.

Så underbart att sitta ute och äta under bar himmel och nu avsluta dagen på balkongen och lyssna till cikadorna som spelar där ute i mörkret.

Christer Hansson

3 svar till “Underströmmar och stora vågor.

  1. Vilken superb förklaring från turismnäringen, att befolkningen är lyckliga och lever i nuet. Undrar bara hur bra det stämmer överens med lycka i nuet för en familj som lever i svält?

    • De har aldrig gett skenet av att de har det bra, däremot att karpvendianerna sällan planerar framåt utan tar dagen i nuet. Därför investerar de inte för framtiden och kommande generationer vilket är ett problem i landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.