Möte som berikade

Efter jobbet hade jag bestämt träff med en person som jobbade en kort person hos oss.

Han flydde från Syrien för tre år sedan och jag har försökt att finnas till hands så gott det går för att lotsa och vägleda i det samhälle som han försöker att förstå hur det fungerar och jag ibland funderar över att det fungerar.

Han insisterade att bjuda mig på största bakelsen och kaffe och vi blev sittandes ett par timmar på kafét bredvid kyrkan.

Jag fick en djup inblick hur han har haft det hos oss på jobbet och hur han kämpat och fortfarande kämpar för att få ett arbete och trygghet. Ett eget hem och arbete är grunden för trygghet berättade han.

Två världar och erfarenheter möttes över en kopp kaffe. Han fick en större förståelse om samhället och arbetsmarknaden och jag en större och djupare förståelse för livet i ett annat land, hur det är att behöva fly och vara flykting, att vara kompetens men behandlas som något annat och att Sverige kanske inte är världens mittpunkt och normen.

Våran vänskap fördjupades igen.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.