Återhämtning ger ny styrka | Motivation.se

I min maratonträning är det återhämtningen och vilan som gör att kroppen byggs upp för högre prestationer. På samma sätt borde det vara med hjärnan, att vilan och återhämtningen gör oss bättre.

Christer Hansson

 

I ett arbetsliv och en vardag full av stress, krav och högt tempo glömmer vi ofta bort en av de absolut viktigaste faktorerna för hälsa och livskvalitet: Återhämtning. Att återhämta sig fysiskt och mentalt är en av de absoluta grundförutsättningarna för att vi ska orka med de krav vi ställs inför. Visst är det bra att du vill prestera på hög nivå, men för att det ska vara möjligt på lång sikt måste du se återhämtningen som en väsentlig del av prestationen. De flesta ser det som självklart att man måste vila efter ett fysiskt träningspass – men lika självklart borde det vara att man återhämtar sig efter mental ansträngning.

Källa: Återhämtning ger ny styrka | Motivation.se

Ett svar till “Återhämtning ger ny styrka | Motivation.se

  1. Jag tror att det är där risken för utbrändhet ligger. Så länge man har tid att återhämta sig kan man klara av hög belastning både på arbetet och i privatlivet men när tiden inte räcker till säger hjärnan stopp tillslut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.