Att ge under fastan

Skrev häromdagen att den kristna fastan egentligen inte är att avstå utan handlar om att ge.

Så egentligen behöver jag inte avstå kaffe som jag helt frivilligt valt att avstå för att försätta mig i nån slags fastetillstånd. Det jag behöver göra är att sträcka mina gränser för givandet, som t.ex. förlåta den där personen som sårat mig både djupt och brett.

Jag har efter 15 års fastande i 40 dagar, de senaste åren brutit fastan på söndagar, såsom påbjuds för att fira Jesu uppståndelse. Nu kanske jag nästa år avstår att avstå kaffet för att istället fokusera på givandet helt och hållet.

Dominikansystern Madeleine Fredell tar upp detta i dagens morgonandakt

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.