Förlåt

Är evinnerligt trött på alla som ska debattera ner andra med sina åsikter och framförallt om de drar igång en debatt med mig. Låt mig få uttrycka vad jag önskar så får du säga din mening men låt bli att debattera med mig för det är så ocharmigt och slösar med min tid.

Det hänger nära samman med den aggressivitet som smugit sig in i samhället. Säg förlåt istället om något går fel istället för att börja hävda din rätt eller dölja snedsteget.

Morgonandakten tar upp ämnet idag.

Christer Hansson

2 svar till “Förlåt

  1. Att kunna säga föråt är viktigt, en fin egenskap tycker jag. I många sammanhang. Dock inte alla. Det kan krävas att kunna prata med varandra, även debattera, om vi ska få till en utveckling. Ett förlåt behöver även kopplas till någon form av lärande, tänker jag.

    • Håller med om att debatt är utvecklande, det är bara det att jag är så trött på folk som ska debattera med mig när jag inte bett om det. En debatt är en överenskommelse om att det ska ske.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.