Minnesgudstjänsten

Dagen innan jobbade jag i Stockholm och var på en utbildning med ingång från Drottninggatan. Stod vid centralstationen och åt glass i solen medans jag väntade på tåget hem.

Dagen efter på samma platser var det död och kaos. På centralstationen gick rykten om gärningsmän och man låste in sig i tågens vagnar för att skydda sig.

Den fredagens eftermiddag var planerad för att packa inför Englandsresan med konfirmanderna dagen efter och det var otroligt svårt att fokusera på det medans TVns nyheter kontinuerligt rullade ut bilder från Stockholm.

På lördagen morgon lämnade vi ett Sverige i sorg, chock och ilska och det var en märklig situation att lämna detta och samtidigt göra något bra av att vi skulle iväg.

Ligger nu i soffan med sorg i sinnet och några tårar i ögonen och följer minnesgudstjänsten. Ett år har gått med allt vad det innebär.

Varenda Stockholmsbesök innan dådet har jag på något sett vistats på Drottninggatan och även så efter det och det normala livet har återvänt dit vilket är ett tecken på det hopp som kyrkoherden pratade om.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.