Slakade ur ordentligt

Vi hade höga ambitioner idag om att komma ner till stranden tidigt för att hinna in till Halmstad på eftermiddagen.

Vi ”jangade” med stora vagnen till Tjuvahålan (alltså, jag sprang med ungarna i stora vagnen), där jag körde mina intervaller med utsikt över Laholmsbukten, medans de andra såg sig omkring i omgivningarna. Måste vara bland de vackraste platserna att köra intervaller på.

Mötte upp dem igen och då hade de slunkit in i en av masonitstugorna som är till salu. Det började en gång i tiden, på 1930-talet tror jag, som en slags tältkoloni som sedan blev att man satte masonit på tälten som då blev små stugor som idag är riktiga små hus på rader ute i spetsen på Tylösand. Efter mina ungdomsår med festande hela nätterna funderade jag på att köpa ett sånt sommarhus eftersom jag lärt känna folk här och alltid trivts. De kostade då mellan 300000-500000 kr och den hon tittade på idag medans jag löpte låg utgångsbudet på 2,8 miljoner. Mycket pengar för något som bygger på masonit!

Vi lägger in det i våra framtidsplaner, men för låg prioritet.

Jangade hem igen för att äta frukost och packa för stranden. Nu hängde vi jangen på en av cyklarna och packade så mycket vi kunde utan att tränga bort ungarna.

Stannad till med cyklarna vid Grötviks fisk för att köpa med till stranden. En liten butik i skogen vid stranden till det stora havet och jag kan varmt rekommendera ett besök där för att uppleva det pittoreska och ”nära-livet” på något sätt.

Efter att jag av misstag vevat runt med parasollet som satt tvärs över min ryggsäck och nästan nockat några medmänniskor i en glasskö blev det nog för mycket för mig och jag somnade och sov flera timmar på stranden och vaknade av After beachens dunka-dunka från hotellet.

Vinglade upp dit för att lyssna på några låtar innan jag tog ett bad tillsammans med pojken. Vi har ju badat massor nu de här veckorna och han gillar att busa med mig i vattnet där vi stänker så mycket vi kan på varandra och att jag med jämna mellanrum kastar med honom så att han landar med ett plask.

Vi strök att åka in till Halmstad framåt kvällen och prioriterade att äta och få ungarna i säng tidigt innan vi har förberett att packa ihop inför i morgon.

Dagarna går så jädrans fort och det händer något hela tiden så jag har inte lyssnat på ett ända sommar i P1, än mindre läst en bok eller lyssnat på musik. Däremot får jag på gamla dar uppleva småbarnsfamiljeliv och det är väl det som suger musten ur mig och får mig att slockna på stranden 🙂

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.