Mammon och andligheten

Kyrkan i Ullared ligger alldeles bredvid GeKås långa kö in till varuhuset och det är en kontrastrik upplevelse att samtidigt se båda och jag har länge haft en längtan att fira gudstjänst där.

Vi vaknade tidigt av ringsignalen från väckningen och fick mer eller mindre slita oss upp för att förflytta ekipaget från ställplatsen till GeKås husvagnsparkering. När det var gjort kunde vi slappna av så jag stack ut på ett löppass i Ullared vilket också är en dröm jag närt. Kände in samhället på ett helt annat sätt än som jag brukar via bil eller buss och det var när jag stannade till utanför kyrkans anslagstavla jag såg att det skulle firas gudstjänst klockan 11. Fortsatte en bit till på vägen mot Falkenberg och träffade ett par morgonpigga tjurar

Tog en husvagnsdusch och åt frukost tillsammans med de andra i den belamrade husvagnen. Vi tog sällskap in i varuhuset och jag blev uppvaktad av filmteamet som ställde nyfikna frågor om var jag tyckte om GeKås och vad jag såg fram emot.

Gick runt en timme innan jag tog mig till husvagnen för att lämna dagens första inköp och bege mig till kyrkans stillhet och lugn. En mycket vacker kyrka må jag säga.

Det kändes så skönt och rätt att göra detta avbrott i shoppingen och vi var några få som firade gudstjänst tillsammans nästgårds det kommersiella shoppingtemplet.

Styrkt och stärkt av den gemenskapen vandrade jag långsamt tillbaka till varuhuset och anslöt till mitt sällskap och åt lunch ihop. Vi beslutade att ta cellis resten av dagen därinne eftersom jag började bli trött och bara trampade vatten.

Körde tillbaka husvagnen till ställplatsen för att laga mat, brygga kaffe och diska innan resan hem till Örebro. Jag fick lov att ta en tupplur för att orka köra så vi kom iväg rätt sent på kvällen.

Körde hela kvällen och in på natten. Lämnade av sällskapet innan jag åkte ut till mina föräldrar där jag parkerade och gick in i vagnen för att sova och då hade klockan hunnit bli tre på morgonen.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.