Söndag i Borgholm

Kompisen vaknade med en idé om att vi skulle äta frukostbuffé på Kruthuset i Borgholm så vi satte fart för att hinna dit innan kyrkan.

Det var sista öppetdagen för säsongen så vi var glada över att vi kom på idén att gå dit för att njuta av den härliga miljön. Vi hann äta i lugn och ro och barnen leka en stund i lekstugan innan vi tog den korta promenaden till kyrkan som barnen blev jublande glada att se redan i fredags när vi åkte förbi. Jag har känt mig välkommen i den kyrkan under alla de 30 år jag besökt ön och det verkar som att barnen känner samma sak.

Jag satte mig som vanligt med barnen i lekhörnan så att kompisen fick fira gudstjänst i lugn och ro.

Kyrkvärdarna insisterade på att få bjuda barnen på saft vid kyrkkaffet och de satte sig samtliga tre vid vårt bord eftersom de tyckte att det var så mysigt med barn i kyrkan. Barnen drack mer saft än de egentligen får och vi vuxna hade bra och spännande samtal om livet på ön.

Fikasmätta tog vi oss ut på stan för att fynda i butikerna som äntligen hade riktig rea för att tömma lagren nu när säsongen är slut. Avrundade den fina helgen på Öland med mer Borgholmsglass och sedan åkte vi in till Kalmar för att hämta hennes bil.

På parkeringen vi köpcentret Giraffen skiftade vi tillbaka barnbilstolarna och lastade över grejer som hon behöver i veckan. Medans vi höll på iakttog vi ett gäng skummisar som troligtvis brutit sig in i både bilar och husvagnar som stått parkerade där medans folket varit inne på Mc Donalds och de spanade in vårt ekipage också men missade att vi själva höll på att plocka grejer mellan bilarna så när de dök upp för att bryta sig in blev de överraskade av oss och förvirrat vrålade iväg med sina bilar.

Vi skildes åt där på parkeringen framåt eftermiddagen och jag sträckkörde mer eller mindre till Örebro med endast ett längre stopp för några mackor och vila.

Kom fram sent på kvällen och såg till att ställa upp husvagnen ordentligt och tömma toan innan jag gick in och lade mig för att sova.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.