Vaknade i en gammal längtan

I flera år har jag längtat efter att fricampa på Lyckesand och i lördags kunde jag vakna och sparka upp husvagnsdörren för att inse att drömmen blivit verklighet.

Vi fixade snabbt frukost och gjorde oss i ordning för stranden eftersom vi löst på väderrapporten kvällen innan och insett att vi hade fram till klockan 12 på oss.

Det blev alldeles lagom för oss med de timmarna vi fick eftersom havet var lite kallare än för nån vecka sedan så vi njöt av kaffe, korv på termos och lek med ungarna i sanden.

Packade ihop och kom in i husvagnen igen lagom till åska och regn och jag bytte om till löparkläder medans de andra valde husvagnschill några timmar.

Med Jack Vreeswijks sommarprat i lurarna gav jag mig ut på 16-kilometerspasset och tog riktning mot Byxelkrok som jag kom till efter 8 kilometer då det var dags att vända. Där vid det öppna havet piskade regnet mig som om det vore småspik så det var skönt att komma in i tallskogen igen på tillbakavägen. Mysigt att veta att kompisen samtidigt också lyssnade på Jack och vi reflekterade över programmet när jag kom tillbaka.

Lite Ravioli och vila innan vi packade ihop och drog ekipaget till Byxelkrok eftersom kompisen ville handla lite fler Ernst-grejer i en sjöbod vi varit i tidigare under sommaren.

Styrde sedan till Borgholm och stannade till på Lundegård igen för att fylla på vatten. Ungarna hann somna och de hade redan fått sin kvällsmat så vi var då fräcka att vi stannade till på Sibylla för att mumsa hamburgare medans de satt och sov i baksätet.

Gatuparkerade i Borgholm där vi övernattade

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.