Farfars far Alexander

Bilden är tagen 1913 och min farfars far Alexander stoltserar stolt med sin Ardenner som han i sitt åkeri spände en vagn för som han körde mjölk från bönderna till det lokala mejeriet med.

Min farfar fick börja tidigt i åkeriet och tog så småningom över med motordrivna fordon. Farfar fastnade i tiden och jag minns hur jag son ung lyssnade på hans berättelser om hur kallt och tufft det var under andra världskriget med gengasmotorer och brist på gummidäck till bilarna. Han hamstrade därför däck resten av sig liv i fall att.

Min farfar till vänster tillsammans med två av mina farbröder och en kusin.

Pappa började också jobba i tidig ålder hos farfar med att köra mjölkflaskorna från mjölkpallarna vid bondgårdarna in till mejeriet och det var ett jäkla slit att stå på flaket och hiva flaskorna på 50 kilo styck.

Min pappa och en av hans bröder startade så småningom eget och drev det resten av sitt yrkesliv

Min uppväxt och vuxna liv har präglats av åkeriet och som ung jobbade jag några år i det

I kväll tar min dotter flyget från Bromma till Skåne och Helsingborg för att med sitt jobb i Maskinentreprenörena hålla ett föredrag för 100 egenföretagare inom maskin och entreprenad som handlar att attrahera unga och nya kompetenser till branschen.

En 100-årig familjetradition i branschen lever vidare.

Christer Hansson

2 svar till “Farfars far Alexander

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.