Fars dag

Blev både glad och överraskad av den elektroniska trisslotten min dotter uppvaktade mig med idag. Skrapade den sent på eftermiddagen utan vinst, men var lika glad för den som den medellöse Harald Ljungström blev för sina sex japanska servettringar i päronträ, det är tanken som värmer ett fadershjärta.

Dagen började annars med grym axelsmärta som plågat mig under natten. Svängde förbi min vän som smorde in med Voltaren och ordinerade Alvedon resten av dagen.

Fortsatte färden till Nikolai Församling och konfadagen med tema dop och som avslut lät en handfull konfirmander som ännu inte döpt sig göra det.

Jag anmälde mig till korvkokningen vilket är en bra och viktig funktion när jag inte har haft tid att läsa in mig på dagens tema och uppgifter.

Smet ifrån ledarnas efterträff för att hinna åka till Ikea för att köpa en klädstång till och Coop för trisslotter och tårta till farsan.

Blev bjuden på mat hos mina föräldrar och i dag sällskapade min systers dotter. Man vet aldrig vem man får till bords där 🙂

Farsdagfika med prat om då- och nutid vilket gärna hade fått fortsätta med en påtår eftersom morsan efter fem år bytt till en kaffesort som smakar kaffe.

Fick lov att bryta upp för att hinna hem och byta om till Sven-Bertil Taubes premiär på sin turné ”Så länge skutan kan gå”.

Konserten var fantastisk bra och Sven-Bertil alldeles lysande. Spännande också att vara en del av den yngre publiken. Det parkerades rullatorer och fixades och trixades av den något äldre delen av publiken som säkert följt Sven-Bertil sedan ungdoms dagar och framförallt lyssnat till pappa Evert.

Den blev en lång dag och sen kväll när jag cyklade hem i regnet samtidigt som jag kände mig levande mitt i livet.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.