Annandag jul

Den är så skön den dagen då tempot och måsten skruvats ner och även det i kyrkan som jag besökte efter ytterligare en 5-kilometers löprunda.

Annandagens budskap bryter tvärt i julens mjuka och vackra ombonad. Uppskattade den lilla och lugna gemenskapen vid kyrkkaffet innan jag for vidare till mina föräldrar för annandagshäng.

Satt och bläddrade lite förstrött i reklamblad och kom på att jag bestämt mig för att köpa en ny kabinväska på Rusta att ha i mina jobbresor så jag gjorde som så många andra att ta bilen till Marieberg köpcenter.

Tog mig gott om tid att ögna igenom butikens alla reavaror och plockade ner röda blockljus, julgardiner, löpare och nån julklapp till nästa julspel om ett år.

Huvudnumret var ju väskan och jag provade och testade alla deras kabinväskor i rätt storlek och valde den som hade ett bra pris och de funktioner jag behöver.

Åkte tillbaka till mina föräldrar för fortsatt annandagshäng där morsan kollade engelska deckare på datorn i köket, farsan zappade runt bland det mesta på stora TVn och jag streamers Svensson Svensson firar jul och första timmen på Fanny och Alexander den långa versionen som sändes på juldagen.

Kom hem rätt tidigt i förhållande till tidigare kvällar och somnade rätt snart efter det.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.