Budgetmöte

Gårdagens första skypemöte var så tidigt att jag ledde det från rummet vilket innebar att jag efteråt kunde gå ner och äta en kompletterande frukost på kaffe och macka. Den ordinarie frukosten äter jag alltid så fort de öppnar och det är nån slags mani att hänga på låset till frukostbuffén. Brukar bli en utmaning när jag bor på hotell vid flygplatser som serverar frukost redan klockan 4 och då får jag bärga mig lite.

Skypemötet med avdelningarnas huvudskyddsombud handlade naturligtvis om varslet på jobbet och hur det drabbar, men också hur de ska agera i sina skyddsombudsroller.

Jobbade en stund till innan promenaden till huvudkontoret och budgetmötet mellan arbetsgivaren och facken.

Dialog om vilka kriterier styrelsen har gett för att skapa budgetförutsättningarna och det står klart att myndigheten kommer krympa ytterligare mer fram till år 2021.

Från att vara anklagade att vara en omodern myndighet till att nu troligtvis ligga längst fram av alla organisationer i Sverige oavsett kategori i att digitalisera istället för att människor ska utföra arbetet är ett gigantiskt experiment som ingen vet hur det ska sluta utan alla säger att det måste gå, något annat finns inte.

Tror att pendeln kommer slå tillbaka så småningom när det visar sig att människor vill träffa människor för att få tjänster utförda.

Åt lunch i en fredagstom kantin och det var rätt skönt att få avsluta veckans vistelser på huvudkontoret på det sättet.

Tog tunnelbanan till Hötorget så som jag planerat för att köpa med mig blommor hem. Beställde tågbiljetten och arbetade mig hem i vagn 3 på tåget. Vagn 3 på tåget mellan Stockholm och Örebro fyller SJ med alla som ska till och från Örebro.

Knallade upp på Örebrokontoret för att göra klar administrationen kring mig själv, hoppade upp på cykeln med alla väskor och vinglade hem i snögloppet.

Ytterligare lite arbete medan middagen tog sin form i ugn och spis och sedan fredagsmys med godis, chips och läsk innan ett sent bad.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.