Söndag och prioriteringar

Livet knakar i fogarna vad gäller att fördela tiden och då gäller det att satsa på det som är viktigt och givande, att se levets fundament och bygga på dem.

Löpningen är ett av dem, det insåg jag år 2018 som var ett skadeår och löpningen haltade vilket påverkade mig negativt. För första gången i årets marathonträning sprang jag söndagsmorgonens långpass fullt ut vilket blev 25 kilometer.

Hinner inte gå regelbundet i kyrkan längre så därför klamrar jag mig fast vid det som fortfarande fungerar och det är just nu konfirmationsarbetet var tredje söndag. Nu får jag lov att korta ner min insats både på söndagsförmiddagens förberedelsearbete och eftermiddagens efterarbete, men jag där när konfirmanderna är där.

Min familj och föräldrar är naturligtvis ett av livsfundamenten så det är viktigt att få umgås med dem några timmar per vecka och då fungerar söndagseftermiddagar bra med lite söndagsmat och prat tillsammans.

Som det har blivit behöver jag vattna blommor och packa inför jobbveckan på tidig söndag kväll innan det blir för sent. Behöver ju komma i säng eftersom tågen går så tidigt. Passade på att plocka undan lite mer av juldekorationerna som jag inte hunnit med, är ju så lite hemma.

Somnade kanske någon timme för sent för att det skulle vara gynnsamt så jag får bli bättre på det.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.