Nationaldagen

Såg fram emot att fira nationaldagen tidigt på morgonen vid Örebro slott i flödande sommarmorgonsol. Det har under åren varit fint avvägda arrangemang med fanor, fanfarer, honnörer, tal och fika. Det har blivit min tradition i sökandet av nationaldagskänslan.

Stannade till hos en kompis för nationaldagsfika och sedan hem för att vattna blommor och allt det där som inte blir gjort när jag är på jobbresa i veckan.

Hemmapysslet inspirerade till en sväng till Ikea för att köpa genomskinliga förvaringslådor. Har bestämt att alla prylar och en del kläder som jag ska ha kvar ska ligga i staplingsbara lådor.

Hade fått ett tips om att besöka Eko som sålde prisvärda tårtor och bra pris på kolsyrepatroner.

Tårtan och jag åkte till mina föräldrar för nationaldagsfirande. Det är viktigt att fira och uppmärksamma att vi valt att leva i ett demokratiskt land med demokratiska värderingar och firandet är ett sätt att försvara det i det lilla.

Plockade med mig kläder från husvagnen och åkte hem för att göra mig redo att dra vidare till Uppsala där ZZ Top skulle spela på Botaniska som jag aldrig varit på.

Botaniska var en fantastisk upplevelse och det var befriande att efter alla års längtan få höra Sharp Dressed Man och Legs live av skäggen.

Det blev en fin ”festivalkväll” och jag njöt av bilfärden hem i den svenska sommarnatten när den är som bäst.

Christer Hansson

3 svar till “Nationaldagen

  1. Vilken smart lösning med genomskinliga lådor att stapla grejer i. Är dom stora? Kanske finns i olika storlekar? Jag har för långt till Ikea men ska kanske kolla efter liknande lösningar på Claes Olsson? Bra att förvara grejer i nere i källarförrådet istället för i flyttkartonger.
    Nationaldagsfirande är inget för mig. Har inte den traditionen för en påhittad dag. Jag upplever det som ett påhittat jippo utan anledning. Men fullt medveten om att det blir fler och fler som firar den, även om det inte på långa vägar är som ”syttene maj” för norrmännen. Kan lite bättre förstå att dom firar nationaldag. Men det är såklart bra med nationaldag för dig och alla andra som vill fira den.
    Att vi bor i ett hyfsat demokratiskt land tänker jag på varje gång jag röstar. Då tänker jag också på att det är inte mer än hundra år sedan det blev något sånär demokratiskt, då den kvinnliga rösträtten infördes. Första maj däremot är mer att fira för mig.
    Ha en bra dag

    • De finns i olika storlekar och med lock så att de går att stapla. Lätt att förvara och se vad man har. Finns liknande på Claes Olsson, Rusta m.fl. men valde Ikea för jag tror att deras sortiment håller längst över tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.