Min tyska vän

Min tyska vän åkte hem på sin vespa i morse. Hellre några dagar i Taizé än inga alls var hans idé. Kanske vi ses nästa år eller året därpå. Vissa personer blir man snabbt vän med och han är en sådan. Vi har kämpat med gemensamt knagglig engelska att förstå varandra och den ansträngningen förenade.

I går kväll kom jag i lag med ett gäng tyskar, belgare, och nån från Holland som jag chillade med någon timme vid Oyak med en mugg svartvinbärsjouice i näven. Intressanta samtal om våra länder och språk och viljan var mer att hitta likheter än olikheter.

Har varit en toppendag här i Taizé och jag är så glad över mina nya vänner från församlingen i Örebro som är med på resan, de berikar på ett sätt jag aldrig kunnat ana eller hoppas på.

Bra bibelstudier på förmiddagen om Jakobs brottning med Gud och fördjupande samtal i eftermiddagshettan under skuggan på ett träd i tysta dalen. Ett fantastiskt fint samtal med en god vän.

Eftermiddags-te klockan fem och en workshop om hur muslimer och kristna kan leva ihop.

Tre fina gudstjänster där sångerna och tystnaden börjar tränga in och göra skillnad.

Träffade en svensk kille som cyklat från Malmö och var på väg till medelhavet och tog ett stopp i Taizé som han hört talas om. Berättade om stället och verksamheten och hans möjligheter att stanna några dagar, men han blev rastlös i benen och fortsatte efter ett par timmar.

En helt enkelt underbar dag i Taizé. Bilder finns på mitt instagram

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.