Ljusmässan i Taizé

Att från det stora kristusljuset få sprida det från person till person i kyrkan på lördagskvällen är både en stark och symbolisk handling att ta med oss ut i världen.

Att som broder Alois sa till oss innan ”se enkelheten och gör något gott för den du har nära, så kan den föra det vidare till nästa osv.”

Att lyssna på Bröderna eller be dem om råd är som att få ett glas outspädd saft tillbaka, rent och koncentrerat, om man får ett svar överhuvudtaget, de anser att vi alla bär på de flesta svar inom oss, man får helt enkelt göra jobbet själv, så som de har gjort.

Vi lämnade Taizé i går kväll efter gudstjänsten och har snart åkt buss i 24 timmar och vi har ännu några kvar.

Vättern ligger blank på min vänstra sida och vi har haft reflektionstid genom Frankrike, Tyskland och Danmark där vi har både nya och gamla vänner.

Som vanligt när vi är ute och reser är vi ett gäng som lämnar Örebro och samma människor som kommer tillbaka, men med nya erfarenheter, upplevelser, mognad och insikt, det är för mig att bygga församling.

Är supernöjd med resan och kommer i natt ställa om till arbetsdag i morgon, med resa till Stockholm för att träffa general- och överdirektören, en riktig kontrast och jag gillar det.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.