Det blåser som fan!

”Det här är inte mitt Öland” sa granntanten som stått med sin husvagn på samma plats i 40 år och syftade på vädret och med de årens erfarenhet så får jag lita på det. Har i och för sig själv hängt på ön i 30 år och jag kan väl tycka att vissa somrar har varit vissna.

Hon och hennes man berättade för mig hur det hört hur det rullade till och när de tittade ut såg de min markis uppflugen på husvagnstaket. Deras son som också campar här hade gått runt och letat efter mig, han visste ju inte att jag satt i stugan och spelade kinaschack med dottern och hennes kille. Visst noterade vi att det blåste och regnade, men inte att min markis flög upp på taket.

Markisen är monterad igen och jag har kollat solpanelen, antennen och takluckorna så gott det går, men får kolla bättre när jag har en trappstege.

Alla här är så justa och anstränger sig verkligen för att ta reda på vem jag är och hur jag funkar. Campingen är inte större än så än att alla känner alla sedan lång tid tillbaka och jag är en främling i sammanhanget, men det känns som om de har bestämt sig för att jag är okey.

Christer Hansson

2 svar till “Det blåser som fan!

 1. Ja det är ju bra att det är så, eftersom du väljer mellan enskild camping och vanlig campingplats.

  Nu vet inte jag om jag har rätt, men då jag var tonåring vet jag att det var problem med stora råttor vartannat år på alla campingarna på Öland. Kanske beroende av att råttår så bekämpades dom men år nr 2 kom de igen. På den tiden var det nog mer vanligt med tält också. Och då är det inte så roligt förstås. Rådisarna sprang på sanddynerna bland badgästerna.
  Det jag inte är 100% säker på är om det var råttor eller sorkar. Jädrans obehagligt iaf. Då på den tiden hörde man ju också om dessa oår att det var väldigt obehagligt att vara i sanden på stränderna pga de ovälkomna gästerna.
  Men det här var ju så länge sen så att det inte ens var broförbindelse ……tror jag. Så rådisarna kom kanske med färjorna? Och det kanske inte ens var rådisar utan sorkar …… om nu det skulle vara bättre. Men det var så pass påtagligt problem att semesterplanerare tog reda på om det var rådisar eller inte! Då jag som ung vuxen med familj åkte dit ville jag ta rätt på om det var råttår eller inte. Gick inte få svar på.
  Råttåren var troligen utrotade redan då!
  Och kan tänka mig att du varken sett någon råtta eller sork under de år du varit på ön?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.