Begravning

Det var därför jag åkte hem från Öland, för att kunna delta på Maggans begravning. Tänk att vi en gång i livet samlar alla vi tycker om och är omtyckta av och själv inte kan delta. Eller så är man deltagande, vem vet.

Det var varmt i den mörka kostymen och jag hade gärna lättat på slipsen under promenaden till kyrkan, men dag var svalt och skönt inne i den och vackert med ljusen och blommorna kring hennes kista.

Tänk att en kyrka bär alla livets skeenden från liv till död. Begravningen ägde rum i min kyrka i den församling där jag bor och tänk så många olika händelser jag varit med om där och det slår mig nu att det är där min begravning kommer att ske om jag bor kvar där jag bor i dag.

Prästen var bra och gjorde tillvaron begriplig och fikat efteråt lättade upp. Fint att få dela stunden med min familj.

Christer Hansson

2 svar till “Begravning

  1. Aldrig roligt med begravningar. Men förhoppningsvis blir det en bra minnesstund och farväl till personen ifråga. Upplever att det blir mer och mer vanligt att det inte är så strikt med klädsel längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.