Tungt och lättsamt avsked

Begravningar kan vara tunga och sorgsna samtidigt som de är lättsamma i samma stund.

Har haft våndor inför den här dagen, att ta avsked från Anders som betytt mycket för mig, men man ska ta det jobbiga och nu är det över och det gick bra.

Det var många som ville ta farväl så det var mer än fullt vid begravningsceremonin som Anders själv hade planerat och där någonstans blev det tungt och lätt samtidigt, det blev mycket känsla av hans närvaro även i den stunden och likaså på minnesstunden som han ville ha som ett öppet mingel med mycket prat och kontaktsökande mellan gästerna så ibland kändes det som ett stort kalas med hyllningar och i andra stunden berättelser och minnen från livet medans tårarna rann.

Det var en fin sommardag vid foten av kilsbergen där vi minglade utomhus på Blå Bergen Spa Bryggeri och Äventyr.

Anders är min förebild i att estradera en scen och han har lärt mig talarens gåva så det kändes bra att kliva upp på scenen för att berätta min berättelse om vårt samarbete och framgångar.

Så att gå från våndorna att ta farväl av Anders så bidrog hans omsorg om oss in i sin död och efter den till att hans minnesstund blev ett mingel i sann Anders-anda med tårar och skratt om vartannat och ett genomgående budskap om att ta vara på livet.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.