Husvagns-Bokashi

Har ju hört talas om bokashi för flera år sedan, men inte brytt mig, jag har ju min kompost som jag inte sköter så det ruttnar istället för att förmultna.

En kompis blev engagerad i bokashi och köpte ett grundpaket och då vaknade min nyfikenhet och det var roligt att sköta och följa hennes bokashi och jädrar vilket drag det blev av lakvattnet när hon vattnade sina krukväxter med det.

Hörde sedan ett program på radion där Stefan Sundström medverkade och det var ett långt inslag om hans bokashi och uppfattning om att det är mer eller mindre varje människas plikt att bli sin egen jordfabrikör.

Nu när jag gick igång på detta ordentligt googlade jag och hittade tips på hur man kan sätta ihop sin egen bokashi-hink istället för att köpa svindyra fabriksproducerade. Tycker faktiskt att min egentillverkade blev bättre eftersom den är genomskinlig och det går att följa nedbrytningsprocessen.

Nu har jag den med mig i husvagnen för att kunna ta hand om de matrester jag producerar på semestern.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.