GeKås igen

Sovmorgon. I morse vaknade jag klockan 4, samma tid som morgonen innan när jag körde från Borgholm till Ullared, men i morse skulle jag ingenstans utan somnade om fyra timmar till.

Träning. 6 kilometer morgonlöpning blev ett utmärkt sätt att lära känna Ullared bättre och de som bor, arbetar och har sina liv där. Det som ofta bara får ett perspektiv, i det här fallet shoppingperspektivet fick nu en chans att visa en annan sida. Hittade en gammal banvall från en smalspårig järnväg att springa på, tror den kallas pyttebanan. Älskar att upptäcka på det viset.

”Här har vi det bra” GeKås ställplats för 100 kr natten är kanonbra för oss som vill ha flera dagarna på oss, men jag har lite svårt att förstå mig på de som ställer sig där för att ha semester, typ campa. Det är liksom en stor grusparkering utan något stimulerande att titta på

Gasol. Det mesta är billigt i Ullared så jag passade på att fylla på gasoltuberna och fick fyra kilo för 100 kronor och en trevlig pratstund och det var billigt.

Kläder. Ville ge klädavdelningen en chans eftersom jag inte hann med den igår och den tog möjligheten att leverera byxor och en jacka. Fyllde på med ytterligare lite livsmedel till nästa veckas fortsatta tour med husvagnen.

Felkörningen Blev trött på E6:an och spontant körde av för att ta Säröleden, men hamnade i Onsala vilket var vackert. Vände och körde rätt och kände mig som en riktig äventyrare och upptäckare.

Korvgrillning Fick checka in och placera husvagnen själv på Askims Camping och det är jag så van vid. Däremot brukar granncampinggubbarna blänga eftersom jag oftast backar rätt från början utan att någon dirigerar och deras fruar får något drömskt i blicken. Nån timme senare dök dottern och hennes kille upp och vi har grillat och pratat och nu ligger de båda nedbäddade i den bakre bädden som alltid varit hennes när hon var yngre och var med mig på turné. Så fint att få några dygn tillsammans i vagnen som hon rör sig bekvämt i och hanterar som en inbiten campare.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.