Elproducent

Eon. Elbolaget uppvaktar mig med jämna mellanrum om att mitt hus är lämpligt för solpaneler och den har ett stående erbjudande att hjälpa mig att räkna på det.

Bidra. Det kommer att ta en evighet innan investeringen blir lönsam, men jag gillar idén om att vara med att bidra till fossilfri el, tänk om alla hushåll som kunde bli el-producenter blev det, vilket lyft.

Tyskland. Sverige har lika goda förutsättningar som Tyskland att producera sol-el, och ändå ligger vi ljusår efter dem.

Offert. Pratade med en rådgivare i dag och han har nu skickat en offert att ta ställning till.

Google. Lite läskigt i telefonsamtalet när rådgivaren googlar upp mitt hus och ser alla detaljer på taken och kan säga vilka mått de har utifrån zoomen på kartbilden.

Beslut. Nu har jag 30 dagar på mig att ta beslut och allt lutar åt att jag genomför detta.

Christer Hansson

3 svar till “Elproducent

  1. Håller med. Hatar dessutom försäljare som såklart alltid vinklar all info. Men det är enormt viktigt klimattänk. Då lättare att tolerera att de redan har all bakgrundsinfo, men jag skulle inte känna mig bekväm med att några telefonförsäljare skulle ringa mig om sånt här. Dom skulle jag aldrig lita på. Jag HATAR telefonförsäljare!!! Hoppas dock att sån här viktig samhällsinfo inte överlåts till några simpla telefonförsäljare.
    Hoppas att du kommer få ärlig och rak indo, samt att det det ska vara ett ekonomiskt försvarbart miljötänk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.