Kinesen

Busslaster. Två bussar med kinesiska turister stannade på rastplatsen i morse precis före att jag skulle gå på rastplatsens toa, men det var lögn i helvete med de köerna som uppstod.

Mannen. Antingen hade han varit först i toakön eller så var han inte nödig för han kom långsamt gåendes fram till mig när jag höll på att flytta grejer mellan bilen och husvagnen.

Nyfiken. Han var jättenyfiken på hela grejen och framförallt hur husvagnen var kopplad till bilen. Holyday sa jag för att öppna samtalet och han skrattade kinesiskt, vet inte om han förstod. Han kontrade med några kinesiska fraser som jag inte fattade något av, men att le mot varandra funkar alltid. Vinka och le lär vi konfirmanderna när vi är ute och reser i världen.

Sova. Han gjorde tecknet för att sova och pekade på vagnen och jag speglade med samma tecken och nickade och vi skrattade gott åt det.

Fotograferade varandra. Jag fortsatte med mitt och han tog ett varv runt bilen och fotograferade det hela medans jag smög inne i vagnen och fotograferade honom genom fönstret. Två män i ett exotiskt möte.

Christer Hansson

2 svar till “Kinesen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.