Konstrunda

Underskattat. Hotell Tylösand har under många år nu erbjudit konstutställning, man går helt sonika runt och tar del av den själv eller hakar på en guidad visning.

Ensam. Jag var inte själv på hotellet i går eftermiddag, tvärtom, det var full commerce med alla gäster som for runt i sina hotellärenden, men ingen vad jag noterade stannade upp inför konsten på väggarna eller de utplacerade föremålen, så jag var ensam i den stunden att gå runt med ett konsthäfte i handen och de andra iakttog mig nog som en knepig figur.

Del av. Han bara ta del av en bråkdel och så ska det väl vara, bättre att ta in det man tittar på än att försöka svepa över allt och inte känna eller uppleva något. Det jag tittade på har etsats in i mitt sinne och minne och nu finns det ju alla anledning att återkomma någon icke stranddag.

Blandat. För att göra den långa historien kort så ”tvingades” Per Gessle” köpa en hel samling av ett konkursbo för att komma åt den konst han egentligen köpt och då valde han att fylla hotellet med den så att den skulle bli tillgänglig för många.

Christer Hansson

Ett svar till “Konstrunda

  1. Ursäkta att jag är tråkig. Men jag har lite svårt att ta till mig att det kan finnas riktig konst på något så kommersialiserat som t ex Tylösand och Ikea. Tyvärr är jag nog också den där torrbollen som försöker undvika såna ställen.
    Men jag ska faktiskt inom kort in till Ikea. Ska köpa några dricksglas, ljus och servetter. Snabbt in och snabbt ut alltså – om jag kommer ihåg genvägarna för att slippa går runt i hela varuhuset för att komma till kassorna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.