Nypremiär för vattensängen.

Renoveringen. Det som behövdes för att sätta fart på vattensängen som legat i träda i ett par år var att lägga i en ny skyddsduk, repareras läckagen ordentligt och fylla på med anti-algmedel. Har också letat rätt på en av madrasserna man lägger på vattenblåsan.

Testat. Har testat och provocerat funktionen för att vara säker på att allt är okey.

Kudden. Hittade en specialkudde på Ikea till nedsatt pris. Den formar sig efter huvud och nacke och har en kylande gel på ena sidan och det är alldeles utmärkta kompletterande funktioner till sängen.

Kullen. Av det dämpande materialet i vattenblåsan har det bildats liksom en kulle på mitten av madrassen så jag hade en liten farhåga om att den ska bli ett problem, samtidigt som jag tror att materialet så småningom kommer fördela sig i madrassen igen, framförallt om jag använder sängen.

Kostnad. Har lagt ner ca 1000 kr på en ny säkerhetsduk, algmedel och en reparationssats. Nypris på en vattensäng i min kaliber ligger runt 20000 kr eller mer. Roade mig att leta på Blocket igår och det finns en begagnatmarknad till bra priser. Hittade en 10-årig säng i Göteborg med snygg design för 1500 kr och nypriset på den hade varit 23000.

Premiärnatt. Har nu sovit första natten i den sedan många år och längtar redan till kommande natt. Ska dock skruva ner värmen lite för 30 grader är i mitt tycke för varmt. I vinter kanske jag tycker annorlunda.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.