Kabeldragning

El. Huset är så gammalt att det nog var utan el när det byggdes och att man installerade elektricitet år senare.

Telefon. Därefter kom nog telefonjackarna till fast telefon.

Antenn. Så småningom kom televisionen in och därmed antennkablarna.

Parabol. Jag monterade en parabol på taket och drog ner kablar från den.

Fiber. Förra veckan var det leverans av fiber in i huset och nu bygger jag ett nätverk som ska leverera till alla våningar och utomhus.

Lärt mig. Kunde ingenting om nätverk och alla begrepp, men jag har googlat och tittat på youtube för att lära mig och därefter köpt kablar och verktyg på Kjell & Company där jag också kunnat ställa kompletterande frågor.

Ett i taget. Genomför ett moment i taget för att hålla koll och förstå och nu har jag kommit så långt att jag drar kabel och borrar i väggarna. Det var pillrigt att sätta ihop den första kontakten, men det gick till slut.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.