Supersnabbt hem

Mål. Mitt bestämda mål med dagen var att bli klar med nätverksbygget och att få wifi att fungera utan att jag visste hur det skulle gå till. Så jäkla pillrigt att få till RJ 45 kontakterna.

Kjell & Company. Efter ett fruktlöst pillrande med kontakterna i två timmar med felkoppling som resultat cyklade jag till K & C för att be om råd och köpa en kontakt som jag räknade med skulle minska risken för felkoppling och till slut fick jag till det.

Hastigheten. Mätte upp hastigheten med Bredbandskollen och det blev nästa strul att ta hand om så då ringde jag Telenors support och vi kom en bit på väg och jag lärde mig ytterligare mer. En kompis som läst om mina kabelbravader hörde av sig och vi luskade vidare i hastighetsproblemet och då förstod jag ännu mer.

Externt nätverkskort. Åkte till Kjell igen för att köpa ett externt nätverkskort och kabel och det fick min dator att jobba i de snabba hastigheterna 460/610 vilket är riktigt snabbt.

Wifi. Har läst på om routrar och wifi-hastigheter och det som jag tidigare i dag var missnöjd över i hastighet har jag nu förstått är en helt godtagbar fart och att det är en av det bättre routerna jag fått låna av Telenor.

Snabbt. Både min IPhone och Chromecasten är mer snabba och driftsäkra på den nya routern så jag är nöjd med dagens resultat.

Cable Guy. Nog för att jag har en teknisk bakgrund, men det här var nya jaktmarker på det områden och jag är glad och stolt över mig själv som dragit kabel, kopplat kontakter och fått igång allting.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.