Julpyntat

Livet är ett enda långt mognande och närmande insikt.

När jag var liten var det viktigt att min födelsedag firades som födelsedagar firas traditionsenligt med tårta och presenter i presentpapper. Det fick inte finnas en minsta misstanke om att mina presenter var omklädda julklappar i och med att jag fyller år fem dagar före jul.

Det där har hängt med långt in i vuxen ålder och det är bara några år sedan min mamma som hållit isär min födelsedag och julafton kom med en kombinerad present och julklapp inslagen till hälften i presentpapper och till hälften julklappspapper.

Kanske det blev brytpunkten till att förändra min uppfattning för det har också varit viktigt att julsakerna plockas upp först när min födelsedag är firad.

Städade i går och idag inför födelsedag och jul och i kväll plockades de flesta julsakerna fram.

Har mer och mer förstått att julen är ett enormt födelsedagsfirande och då kan min födelsedag fem dagar innan få svepas in i tomtar, krubbor och girlanger.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.