Julgodis-tillverkning

Sitter i soffan och har precis vakat in julafton med O Helga natt på Bingolottos uppesittarkväll samtidigt som samma hyllning strömmat ut via Sveriges Radio, så nu är det julafton på riktigt trots att dagen just börjat.

Dagen före dopparedagen blev en riktig förberedelsedag med julgodistillverkning hemma hos min familj med alla våra barn och en och annan av deras respektive samt katten Sniff som nyss flyttat in. En sån härlig gemenskap och glädje i det och det kändes nästan som om vi kom julens kärna nära i det.

När jag var klar med min skumtomtefudge cyklade jag hem för att sätta julskinkan i ugnen för den ska med till julbordet i morgon. Den härliga doften spred julstämning i lägenheten som jag tände upp med varenda stearinljus jag kunde finna för att skapa stämning till att min dotter kom över för att äta den första skinkmackan tillsammans med mig, så som traditionen bjuder.

När min dotter insupit tillräckligt mycket av granen och klapparna under den for vi ut till hennes farmor för en uppesittarkväll med Bingolotto. Min pappa är kvar på USÖ så han får ett besök i morgon.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.